Cranfield Caligo Safe Wash Conditioners,
toevoegmiddelen om de eigenschappen te veranderen.
Ook van andere fabrikanten

Caligo "Safe Wash" Hoogdrukinkten zijn op oliebasis, maar voorzien van een emulgator, waardoor ze veilig kunnen worden schoongemaakt met zeep en water. Dus je hebt geen oplosmiddelen nodig om de inkten te verwijderen. Deze inkten zijn geschikt voor alle soorten hoogdruk, zoals houtsnede, houtgravure, typografie en linosnede.
Standaard is er al een kleine hoeveelheid droger toegevoegd (minder dan 1%), maar als het sneller moet drogen kan er een kleine hoeveellheid kobaltdroger of mangaandroger worden toegevoegd. Voor wat betreft de lichtechtheid; alle inkten scoren 6 of hoger op de Blue Wool Scale.

Klik op de volgende links voor meer informatie:

!

Cranfield Caligo Wiping Compound, Tack reducer, 500 gr. WTC 83756

Cranfield
Voorraadartikel. Levertijd enige dagen
015880
Gewicht: ..

De Cranfield Wiping Compound & Tack reducer is a multi purpose toevoegmiddel die voor al de Cranfield inkten op oliebasis kan worden gebruikt, inclusief de reeks Caligo inkten. Het zal de tack (kleefkracht) van de inkt verminderen maar de verdere kenmerken van de inkt handhaven. Het maakt het afslaan ook gemakkelijker. Het maakt de inktoverdracht gemakkelijker , zelfs als er zonder pers en op moeilijk papier wordt gedrukt. Het bevat enig minerale olie en daarom maximaal 3% (qua volume) toevoegen.
LET OP. Dit product kan ook als alternatief worden gebruikt voor de Easy Wipe van Graphic Chemical. Het is geschikt voor alle etsinkten op oliebasis.

Cranfield Caligo Liquid Cobalt Drier 6%, 1 liter

Cranfield
Voorraadartikel. Levertijd enige dagen
015881
Gewicht: ..

Product Referentie

WTM00808

Afmetingen flacon

8 x 12 cm ,hoogte 17 cm

Inhoud

1 Liter

Gewicht

900 gram

Voeg een klein beetje toe aan de inkt, om deze sneller te laten drogen. Een toevoeging van 1% in normaal gesproken genoeg. Gebruik het met mate, overdadig gebruik heeft een averechts effect op de droogtijd. Meng de vloeistof goed voor gebruik. Gebruik altijd bescherming voor de handen en ogen. Werk in een goed geventileerde omgeving.

Cranfield Caligo Print Fix Medium, 435 gram

Cranfield
Voorraadartikel. Levertijd enige dagen
015882
Gewicht: ..

Product Referentie

WTC 83672

Afmetingen pot

Ø 10 x 9 cm

Inhoud

430 gram

Gewicht

480 gram

Vergelijkbaar met Caligo Wiping Compound/tack reducer. Het maakt de inktoverdracht op ruw, droog of "algemeen moeilijk papier" gemakkelijker, zeker als je zonder pers werkt. Het voorkomt "vlekken". Het voorkomt ook het "plukken" zoals dat kan gebeuren met heel zacht papier. (losomende papiervezels tijdens het drukken). Voeg maximaal 5% toe.

Cranfield Caligo Safe Wash Oil 250 ml

Voorraadartikel. Levertijd enige dagen
015883
Gewicht: ..

Product Referentie

WTCI83948

Afmetingen pot

Ø 8 x 9 cm

Inhoud

250 ml

Gewicht

270 gram

De speciale wasbare olie die aan de Safe Wash Inkten kan worden toegevoegd om de inkt dunner te maken. De inkt wordt dunner, de viscositeit wordt kleiner, het wordt meer vloeibaar en vergroot de transparantie.
Dit toevoegmiddel is gemaakt van dezelfde lijnzaadolie die we gebruiken voor de Safe Wash Inkten. Het is daarom meer "olie-achtig" dan "inkt-achtig". Als je de transparantie wilt vergroten maar verder te eigenschappen niet wilt veranderen, is het beter om Safe Wash Extender te gebruiken. Caligo Safe Wash Oil is Ideal voor Monotypes en Carborundum drukken als het nodig is om de inkten te verdunnen.
Ook te gebruiken voor viscositeits-druk om een inkt dunner te maken.

Graphic Chemical Kobalt Trockenmittel Dose 450 Gr. #13570

Graphic Chemical
Voorraadartikel, enkele dagen
020008
Gewicht: ..

Kobalttrockner ist ein Additiv damit der Trocknenzeit verkürzt wird. Im algemeinen wird mit diesem Mittel die Farbe von außen nach innen trocknen, und soll mit Vorsicht angewendet werden. 1-2 Tropfen ist in der Regel mehr als ausreichend, um das gewünschte Ergebnis zu erzielen.

Durchmesser Blechdose 8,5 cm
Höhe 10 cm

Joop Stoop,Trockner, Mangan / Kobalt 100 ml

Joop Stoop
Einige Tage. Wenn nicht auf Lager, ist eine Lieferzeit von mehreren Wochen möglich
015955

Der Trockner 2003 kombiniert Kobalt- und Mangantrockner: Kobalt beschleunigt Trocknung der Oberfläche, weil Mangan in die Farbe trocknet. Nicht mehr als 2 oder 3 Prozent des Produkts auf die Farbee mischen. Es sollte beachtet werden, dass die Zugabe größerer Mengen in keiner Weise zur Verbesserung der Trocknungsprozess leite. Dieser Trockner ist gemischt: Mangan (2 Teile) und Kobalt (1 Teil).

Kobalt Trockner, 100 ml Flasche, Hawthorn

Hawthorn
Einige Tage. Wenn nicht auf Lager, ist eine Lieferzeit von mehreren Wochen möglich
016482
Gewicht: ..

Jetzt in einem einfach zu verwenden Flasche.
Fügen Sie bis zu 2% zu. Die Farbe kann ein Blatt entwickeln, wenn zugefügt. Verwenden Sie den Trockner als eine dicke Farbschicht verwendet wird. Auch verwendet als auf trockener Farbe gedrückt wird, oder wenn Papier verwendet wird, das Farbe nicht einfach absorbiert. (Verleimtes Papier, zum Beispiel)

Magnesium Carbonaat 600 ml

Polymetaal
Voorraadartikel, enige dagen
030101
Gewicht: ..

Een licht poeder dat body geeft aan lithografische inkten en etsinkten. De inkt wordt er stijver van. Veel lithografen gebruiken dit materiaal in het bevochtigingswater (voor steen of plaat). De steen of plaat blijft daardoor schoner. Gebruik een stofmasker.

Gewicht 0,2 kg. Diameter 10 cm. hoogte 15 cm