Graphic Chemical Zusätze in 450 Gramm Blechdosen

Die Graphic Chemical Zusätze (=Additiven um die Eigenschäfte der Farbe zu ändern) werden in 500 Gramm Blechdosen geliefert. Sie sind mit Klebeband versiegelt, damit die Farbe nicht austrocknet

 

 

!

Graphic Chemical Tint Base Extender, #1911, Streckmittel, Blechdose 450 gr.

Graphic Chemical
enkele dagen (indien op voorraad)
020006
Gewicht: ..

Das Streckmittel (Extender) ergrößert das Volumen der Farbe. Wenn zugefügt an der Farbe, wird dieser etwas transparenter, oder es gibt einen anderen Farbton an der Farbe. Das Streckmittel ist selber farblos, trotzdem dass es in der Dose anders aussieht.

 

Graphic Chemical, Easy Wipe Compound "Einfach Wischen Misschung", #2353, Blechdose 450 Gr.

Graphic Chemical
020004
Gewicht: ..

Dieser Susatz ist sehr gewollt. Das Wischen wird viel einfacher. Eigentlich macht er die Farbe viel "kürzer" (klebt weniger an der Platte) ohne die Farbe oder der Lichtbeständigkeit zu ändern. Im Gegensatz zu "Plattenöl" ändert es die Anordnung der Farbe nicht.

 

Cranfield Caligo Wiping Compound, Tack reducer, 500 gr. WTC 83756

Cranfield
Voorraadartikel. Levertijd enige dagen
015880
Gewicht: ..

De Cranfield Wiping Compound & Tack reducer is a multi purpose toevoegmiddel die voor al de Cranfield inkten op oliebasis kan worden gebruikt, inclusief de reeks Caligo inkten. Het zal de tack (kleefkracht) van de inkt verminderen maar de verdere kenmerken van de inkt handhaven. Het maakt het afslaan ook gemakkelijker. Het maakt de inktoverdracht gemakkelijker , zelfs als er zonder pers en op moeilijk papier wordt gedrukt. Het bevat enig minerale olie en daarom maximaal 3% (qua volume) toevoegen.
LET OP. Dit product kan ook als alternatief worden gebruikt voor de Easy Wipe van Graphic Chemical. Het is geschikt voor alle etsinkten op oliebasis.

Graphic Chemical Etching Base, #889, (Ätzfarbebasis), Blechdose 450 gr.

Graphic Chemical
020002
Gewicht: ..

Ätzbasis (Etching Base) ist ein ziemlich undurchsichtiges Material damit man selber Farben mischen kann, oder bestehende Farben zu ändern. Est ist sehr geeignet im mit Hilfe von trockene oder flüssige Pigmenten eine Kupferdruckfarbe her zu stellen.

 

Graphic Chemical Kobalt Trockenmittel Dose 450 Gr. #13570

Graphic Chemical
Voorraadartikel, enkele dagen
020008
Gewicht: ..

Kobalttrockner ist ein Additiv damit der Trocknenzeit verkürzt wird. Im algemeinen wird mit diesem Mittel die Farbe von außen nach innen trocknen, und soll mit Vorsicht angewendet werden. 1-2 Tropfen ist in der Regel mehr als ausreichend, um das gewünschte Ergebnis zu erzielen.

Durchmesser Blechdose 8,5 cm
Höhe 10 cm

Graphic Chemical Gelled Medium #13428, Dose 0,45 kg (tack reducer)

020009
Gewicht: ..

Hanco Flash Oil 1 pint MS-1022 25-1400

Hanco
Voorraadartikel, enkele dagen
017565
Gewicht: ..

Flash Oil wordt gebruikt om de kleefkracht (tack) van etsinkten te verminderen. Het is helder en niet vergelend. Alleen een paar druppels zijn nodig om de tack te verminderen. Grafici die viscositeitsdruk beoefenen geven vaak de voorkeur aan Flash Oil boven lijnolie om de tack te verminderen. In tegenstelling tot veel toevoegmiddelen droogt deze olie door verdamping,waardoor het risico dat het papier wordt beschadigd verminderd wordt.

Inkt waaran Flash Oil is toegevoegd keert langzaam terug naar de originele staat omdat de olie verdampt.

Gewicht 0,55 kg. Afmetingen 10 x 16 x 5 cm

Hanco Cobalt Drier (Kobalttröckner) 1 pint, 0,5 Liter, MS-1000

Hanco
Voorraadartikel, enkele dagen
017562
Gewicht: ..

Deze vloeistof versnelt het drogen van de inkt omdat het de inkt beter in contact brengt met zuurstof. Dit droogmiddel op basis van kobalt is zeer effectief. Het droogt de inktlaag van de bovenkant naar onderen. Gebruik het heel beperkt 1-2%. Als er teveel wordt toegevoegd kan er niet meer mee worden gewerkt.

Gewicht 0,5 kg. Diameter 9 cm. hoogte 10 cm

Hanco Tu Way Drier 1 pint MS-1014 (Tröckner mit Doppelwirkung)

Hanco
Voorraadartikel, enkele dagen
017563
Gewicht: ..

Dit droogmiddel is een gecombineerde droger die normaal gesproken toegepast wordt in een concentratie van 1-3%. De inktfilm droogt zowel van boven naar beneden als in de omgekeerde richting. Oppassen om niet teveel droger toe te voegen, dan kan er niet meer mee worden gewerkt.

Gewicht 0,5 kg. Diameter 9 cm. hoogte 10 cm

Magnesium Carbonaat 600 ml

Polymetaal
Voorraadartikel, enige dagen
030101
Gewicht: ..

Een licht poeder dat body geeft aan lithografische inkten en etsinkten. De inkt wordt er stijver van. Veel lithografen gebruiken dit materiaal in het bevochtigingswater (voor steen of plaat). De steen of plaat blijft daardoor schoner. Gebruik een stofmasker.

Gewicht 0,2 kg. Diameter 10 cm. hoogte 15 cm

Hanco Clearset Compound 1 pint MS-1008 25-1600

Hanco
Voorraadartikel, enkele dagen
017564
Gewicht: ..

Clearset compound is een zachte gelei die wordt gebruikt om de kleefkracht (tack) van de inkt te verminderen en tegelijkertijd de "body" van de inkt te handhaven. Voeg het toe totdat het de gewenste eigenschappen heeft.
Gewicht: 0,5 kg
Afmetingen: Diameter 9 cm, hoogte 10 cm