Hoogdrukinkt "Van Son Rubber Base", conditioners. Ook geschikt voor lithografie.


Rubber Base Plus inkt van VanSon is altijd het meest gebruikte inkt ter wereld geweest in de "kleine offset". Het is een heel voordelige inkt want het blijft op de pers dagenlang bruikbaar, en daarom is het niet meer nodig om de pers elke dag schoon te maken. De inkt zal niet uitdrogen in de pot. Inkten op oliebasis daarentegen kunnen binnen een paar uur op de pers uitdrogen. Het drogen van de inkt hangt echter ook af van het soort papier. Rubber base inkt droogt d.m.v. "absorptie". Als het papier niet absorberend is (bijvoorbeeld sterk gelijmd of gecoat papier), zal deze inkt nooit goed drogern. Inkten op oliebasis drogen zowel door absorptie als "aan de lucht" en deze inkten kunnen goed drogen op gecoat papier.
Er kan maar één nummer 1 zijn.
Een inkt voor "klein-offset" moet gemakkelijk te verwerken zijn. Naast de toepassingen in commerciële drukkerijen is deze inkt ook zeer geliefd onder grafici, zowel voor lithografie als hoogdruk.

!

Van Son Sonalith Verdunningsmiddel V4116

016930
Gewicht in g of kg: ..
!

afmetingen plastic fles:
7x9x23 cm
gewicht 1 kg

V4116 Sonalith Verdunningsmiddel. Sonalith verlaagt de viscositeit van de inkt en bevordert de wegslag in het papier. Dit verdunningsmiddel is geschikt voor Rubber Base Plus, CML-Oil Base Plus, Infinity en Rotason. Toevoeging 2%-4%.

Droogpasta B, V2156

016932
Gewicht in g of kg: ..
!

De tube komt is een kartonnen doos:
6,5 x 5,5 x 22 cm

Droogpasta B Product V2156, Tube 0,25 kg
Droogpasta B is een snelle oppervlaktedroger, op basis van Kobalt, die de droogtijd van de inkt verkort. Toevoeging max. 2%.