Harsen en Gommen, divers

!

Graphic Chemical harspoeder #11920, 450 gram, in blik

Graphic Chemical
026150
Gewicht in g of kg: ..
Is weer binnen (17 februari 2017) !!

Afmetingen blik

diam. 11 cm, hoogte 12 cm

Gewicht

600 gram

Wordt gebruikt in diepdruk (aquatint) en lithografie.
Het residue dat overblijft na het distilleren van de terpentine afkomstig van de gom van zuidelijke dennebomen (speciaal de bomen met langere bladeren). Ook bekend als colofonium.

Charbonnel, harspoeder 500 gram #331186

Charbonnel
Voorraadartikel, enige dagen
026169
Gewicht in g of kg: ..

Carbonnel harspoeder 500 gram in plastic zak
Harspoeder voor aquatint. Het harspoeder dient voor dit doel fijn gemalen te zijn en de deeltjes moeten "droog" zijn, d.w.z. niet plakken.

Harspoeder 1 kg, in emmer "lichte Europese harspoeder"

enkele dagen
020273
Gewicht in g of kg: ..

Harspoeder, Europese lichte kwaliteit. Iets donkerder van kleur en iets grover. Minder geschikt voor aquatint.

Colofonium (hars) brokken, donkerbruin, 1 kg in emmer

enkele dagen
020270
Gewicht in g of kg: ..

Hars in brokken, ook colofonium genoemd.Colofonium of pijnhars is een plantaardige hars, die wordt gewonnen uit de hars van naaldboomsoorten die behoren tot het geslacht Den (Pinus) en van sommige andere coniferen. Het belangrijkste bestanddeel is abietinezuur. Colofonium is half doorzichtig en kan een gele tot zwarte kleur hebben. Bij kamertemperatuur is het kruimelig, maar het smelt bij hogere temperaturen zoals tijdens het solderen.Ook wordt colofonium gebruikt in drukinkten, vernissen, lijmen (onder andere in de kleeflaag van pleisters), geneesmiddelen, kauwgom en zeep

Dammarhars 1 kg

enkele dagen
030141
Gewicht in g of kg: ..

Damar wordt onder andere toegepast bij het maken van lichte, heldere vernissen, of als drogingsvertrager. Het wordt onttrokken uit verschillende bomen in Azië. Oplosbaar in alcohol, ether, chloroform en terpentijn.

Schellak, gemalen, emmer 1 kg

Papermill
enkele dagen
020275
Gewicht in g of kg: ..

Schellak is een type was dat vele toepassingen kende en nog kent. Het werd onder meer gebruikt voor het vervaardigen van lakzegels, als afdichtingsmiddel in de houtbewerking en voedingsnijverheid, bij het maken van hoeden en watervaste inkten en als isolatielaagje voor koperdraad van transformatoren en smoorspoelen. Het wordt nog steeds gebruikt als basis voor de waslaag die op citroenen gespoten wordt en in de farmaceutische industrie.