Droge naalden, Lyons

Wordt gebruikt voor het trekken van lijnen in de metaalplaat, waardoor een verdiepte lijn en een braam lang de lijn ontstaat. Tijdens het ininkten zal zowel de lijn als de braam inkt vasthouden, waardoor de afdruk het typische karakter van een droge naald krijgt; "rafelige lijnen" in tegenstelling tot de lijnen van ee gravure of een lijnets. De lijnen van een lijnets kunnen ook enigszins rafelig zijn, maar dat komt vooral door het aggresieve bijten van het etsmiddel.

!

Lyons droge naald met diamantpunt L-324-05

Lyons
Voorraadartikel, enkele dagen
023103
重 量: ..

Droge naald, houten handvat, met in de punt een kleine industriële diamant. Wordt gebruikt als droge naald, of om extra fijne details toe te voegen. Totale lengte 140mm (5.5")

Lyons droge naald L-324-01

Lyons
Voorraadartikel, enkele dagen
023100
重 量: ..

Een droge naald met houten handvat, gebruikt om toonwaarde of details toe te voegen door het maken van een rechte braam. Gemaakt van gereedschapstaal. Totale lengte 6" (152mm)

Lyons droge naald met kurk handvat L-324-02

Lyons
Voorraadartikel, enkele dagen
023101
重 量: ..

Een droge naald met een kurk handvat, gebruikt om toonwaarde of details toe te voegen door het maken van een rechte braam. Gemaakt van gereedschapstaal. Totale lengte 6" (152mm)

Lyons droge naald, staal getordeerd L-324-04

Lyons
Voorraadartikel, enkele dagen
023102
重 量: ..

Een droge naald van getordeerd staal, gebruikt om toonwaarde of details toe te voegen door het maken van een rechte braam. Gemaakt van gereedschapstaal. Totale lengte 6,75" (171mm)