Beschrijving etspers HS-35

Bovenstaand de roltafel RT-60, ontwikkeld voor lithografische stenen. Deze tafel kan ook heel goed gebruikt worden als onderstel voor de etspers HS-35. Klik hier om naar de productpagina te gaan van de RT-60

Technische gegevens

Plaatformaat (bed)

35 x 60cm

Diameter van de onderwals

5,6 cm

Dikte van het bed

0,8 cm

Wanddikte van de onderwals

1 cm

Afmetingen van de pers:

Diameter van het spaakwiel

82 cm

- Lengte

50 cm

Max. opening tussen bed en bovenwals

4 cm

- Breedte

45 cm

Schroefdraad van de drukspindels (metrisch)

M 12

- Hoogte

30 cm

Afmetingen van de kartonnen doos (verpakking)

31x46x61cm

Lengte van de walsen

35 cm

Gewicht van de pers in verpakking

36 kg

Diameter van de bovenwals (massief)

8 cm

Afmetingen op een pallet/ gewicht

LxBxH 80x60x47 cm, 45 kg

Algemeen
Materiaal van de drukplaat, het "bed":
De plaat is gemaakt van lagen papier, gedrenkt in hars en geperst onder hoge druk en temperatuur. Vervolgens is de plaat aan beide kanten voorzien van een melamine coating. Ideaal materiaal, in vergelijking met een metalen bed; trekt niet krom, gaat niet roesten, goedkoop, veilig (=niet zwaar), drukvast, kan worden betekend.
Aandrijving op onderwals of bovenwals:
Men stelt ons regelmatig de vraag welke aandrijving beter is. Het antwoord is; er is geen verschil t.a.v. het drukken. Het papier "voelt" echt niet het verschil tijdens het drukken.

 Deze pers is vooral populair bij onderwijsinstellingen. De etspers combineert hanteerbaarheid (gewicht ong. 32 kg) en een redelijk drukformaat met een zeer redelijke prijs. Verder is de pers gemakkelijk op te bergen, als men de vier spaken uit de naaf draait. Met het spaakwiel wordt de bovenwals aangedreven. Bij het losdraaien van de drukspindels komt de bovenwals, door veerdruk, omhoog. De ruimte die daardoor ontstaat, tussen de bovenwals en de oplegplaat (bed), vereenvoudigt het schuiven met het "drukpakket". De bovenwals is gelagerd in zelfsmerende bronzen lagers, en de onderwals draait op kogellagers. Uiteraard zijn deze persen, net als onze andere persen ook zeer geschikt voor hoogdruk (lino- en houtsnede). De pers wordt geleverd in een stevige kartonnen doos.