Beetje geschiedenis van Hanco en Handschy

In 1940 werd de Handschy Chemical Company opgericht. Het bedrijf produceerde vooral commerciële drukinkt. Drukinkten voor de grafische kunst vormden een fractie van de totale productie.

In 2009 werd Handschy Industries (zoals het intussen was gaan heten) verkocht aan Sun Chemical. Sun Chemical is een grote speler in de markt van drukinkten. Een medewerker van Handschy voelde er niets voor om mee te verhuizen naar Sun Chemical en begon de mogelijkheden te onderzoeken om zelfstandig door te gaan, onder de naam Hanco, en zich daarbij te richten op de "niche-markt" van drukinkten voor de grafische kunst. Deze medewerker had het juiste vermoeden dat de inktproductie voor de grafische kunst "ondergesneeuwd" zou worden bij Sun Chemical. Daarnaast was hij bang dat de uitstekende reputatie van Hanschy inkten teloor zou gaan. Samen met andere ex-medewerkers van Hanschy werden de oude productie-formules weer in ere hersteld en begon men in 2010 weer met de productie. Heden ten dage is Hanco het snelst groeiende bedrijf in de V.S., op dit gespecialiseerd gebied van inktfabricage.

Er is een verschil met andere inktfabrikanten; Hanco heeft de mogelijkheid om zich volledig te richten op de behoeften uit de markt van de grafische kunst. Sommige andere fabrikanten hebben minder mogelijkheden omdat ze bijvoorbeeld zijn gespecialiseerd in offset-inkten en binnen dat kader ook inkten maken voor de grafische kunst.