Hanco Etsinkten en Conditioners

 

Een beetje geschiedenis..
De geschiedenis van Hanco begon rond 1940 onder de naam Handschy Chemical Company. Inkten voor grafiek omvatte slechts een klein deel van de productie. In de jaren 1970 werd de naam veranderd in Handschy Industries. In 2009 werd het bedrijf verkocht aan Sun Chemical. De productie werd "gereorganiseerd". Eén van de personeelsleden besloot een poging te wagen de productie van inkten voor grafiek te redden en daarmee ook de wereldwijd uitstekende reputatie van de Hanschy grafiek-inkten. Hij begon daarom in 2010 met zijn bedrijf Hanco.

Hanco etsinkten op oliebasis worden gefabriceerd volgens exacte richtlijnen waarbij alleen de beste materialen gebruikt worden. De drie inktwalsen van Hanco hebben geharde stalen rollen waarmee de pigmenten zeer fijn worden gemalen om een optimale kleurintensiteit te krijgen, waardoor de fijnste details in elke afdruk tot uiting komen.

Hanco Etsinkten zijn ook bruikbaar voor hoogdruk!

Lichtechtheid -- "Archival"

Lichtechtheid wordt gemeten met de "Blue Wool Scale". Oorspronkelijk is dit systeem ontwikkeld om de lichtechtheid van textiel te meten (Blauw Wol) , maar is nu ook van toepassing voor drukinkten en pigmenten. Het betreft het vervagen van kleuren onder invloed van zonlicht. De mate van vervaging wordt aangegeven met een getal tussen 1 en 8. 1 betekent een zeer snelle vervaging en 8 is een perfecte weerstand tegen vervaging. 6 betekent dat er na 2 jaar een lichte vervaging zichtbaar is (niet direct blootgesteld aan zonlicht). 6 en hoger wordt beschouwd als lichtecht. Lager dan 6 is niet lichtecht.

Hanco gerbruikt de term "Archival" voor etsinkten met een uitstekende lichtechtheid (tussen 6,5 en 8)

Etsinkten zonder de aanduiding "Archival" hebben een lichtechtheid tussen 5 en 6.

Bij Hanco Ink nemen ze de verantwoordelijkheid voor een gezond milieu serieus evenals hun verantwoordelijkheid voor het produceren van kwalitatief hoogwaardige producten. Wij zijn er trots op om met onze inkten een bijdrage te leveren aan mens- en milieuvriendelijke druktechnieken.

Klik hier voor het kleurenschema van de Hanco Etsinkten

Kenmerken van deze inkten:

  • Intense levendige kleuren
  • Uitstekende lichtechtheid
  • Fijn gemalen pigment garandeert optimale prestaties
  • Milieuvriendelijke inkt op plantaardige basis
  • De juiste "body and tack" (gesteldheid en kleefkracht)
  • Leverbaar in 0,5 kg blikken

!