!

Abig Hoogdrukpers met handhevelbediening A4, Drukvlak 30 x 21 cm

Duits
Voorraadartikel, enkele dagen
024830
Gewicht: kg

Technische gegevens van de A4 Linopers

Maximale hoogte van de drukvorm

3 cm

Grootte van het drukvlak

A4 (21 cm x 30 cm)

Buiten-afmetingen van de pers

42cm x 30cm x 20cm

Gewicht

6,7 kg

Bij deze eenvoudige drukpers wordt de drukkracht uitgeoefend door middel van een dubbel hefboommechanisme Allerlei verschillende drukvormen kunnen worden gebruikt. De bovenste drukplaat (degel) kan worden versteld waardoor drukvormen tot een dikte van 3 cm kunnen worden gebruikt. Het maximale drukformaat is A4 ( 21 x 30 cm). De bovenste drukplaat is met een laagje rubber bekleeed waardoor een gelijkmatige inktoverdracht verbeterd wordt.
Deze pers kan worden gebruikt voor alle soorten hoogdruk tot A4 formaat (21 cm x 30 cm) . Vanwege de constructie van de pers is het noodzakelijk om de hoogte van de hefboom in te stellen zodat het niet de middelste dwarspen raakt (deze middelste dwarspen kan ook in hoogte versteld worden zodat verschillende hoogtes van de drukvorm mogelijk zijn.) Als de hefboom de de middelste dwarspen raakt gedurende het afdrukken, dan zult u de hoogte van de bovenste houten drukdegel moeten aanpassen, OF door het gebruikt van de andere 2 gaten voor de middelste dwarspen OF door het gebruik van vulplaten tussen de degels.

Gebruiksaanwijzing (bij het drukken met lino)

Ininkten van de drukvorm (linoleum)

Het vel papier wordt op de ingeïnkte drukvorm gelegd

De pers wordt ingeklapt, en er wordt druk uitgeoefend op de hefboom. Op deze manier is het mogelijk om een paar honderd kilo drukkracht in de pers te genereren.

De pers wordt weer opengeklapt en het papier wordt van de drukvorm (lino) gehaald.