Bovenstaande afbeelding toont de twee (gele) hydraulische cilinders, die worden gebruikt om de bovenwals "op druk te zetten". Deze cilinders zijn onderling verbonden om een gelijke druk aan beide kanten van de pers te garanderen. De maximale drukkracht die deze cilinders kunnen uitoefenen is 10.000 kg. De maximale drukkracht van de bovenwals is derhalve 2x 10.000 kg = 20.000 kg.
Het niet de bedoeling om hiermee de bovenwals in hoogte te verstellen als de pers niet op druk staat. De "normale" drukspindels zorgen hiervoor. De bovenwals rust op zware drukveren. Dit betekent dat de bovenwals de vertikale beweging van de drukspindels "volgt" zowel naar boven als naar beneden.
De druk ik het hydraulisch systeem, wat een indicatie is van de kracht waarmee de bovenwals naar beneden wordt gedrukt, kan worden afgelezen op een manometer. Hiermee kan gemakkelijk de druk in een volgende printsessie weer op eenzelfde waarde worden ingesteld.
De foto-electrische (lichtcel) sensor is duidelijk te zien, die aan beide kanten van de pers gemonteerd is. Deze lichtcellen zenden infrarood licht uit (niet zichtbaar voor het menselijk oog) die wordt gereflecteerd door een spiegel aan de andere kant van de pers. Zodra de lichtbaan wordt onderbroken (drukker's hand? gereedschap?) stopt het systeem direct.
De positie van de sensor kan vertikaal worden verplaatst. Als de drukker bijvoorbeeld met houtsneden werkt, is er een hogere positie nodig dan als er van een normale etsplaat wordt gedrukt.
Het is aan te bevelen om de lichtbaan ongeveer 1,5-2cm boven de drukvorm te houden.
De drukspindels zijn voorzien van twee zeskantmoeren. Met één moer kan de drukspindel worden geborgd tegen het frame. Dit is handig als de drukker de juiste positie van de bovenwals heeft gevonden en die wil blokkeren.
De twee moeren worden gebruikt om ze tegen elkaar te borgen. Als de drukker de juiste positie van de bovenwals heeft gevonden, zal hij deze positie borgen door een moer tegen het frame vast te draaien. Als hij/zij aan het eind van de werkdag de druk van de pers wil halen, maar de volgende dag weer verder wil drukken op dezelfde positie, zekert hij de eerste moer door er de tweede tegenaan te draaien. De spindel kan dan omhoog worden gedraaid terwijl de moeren elkaar borgen. De volgende dag kan de spindel weer naar beneden worden gedraaid totdat de moeren de frames raken. Men heeft dan weer dezelfde positie als de vorige dag.