De "anti-overbelasting-koppeling" is ontwikkeld als een beveiligings-instrument
Als het aandrijfsysteem (electrisch of mechanisch) van deze pers in beweging is, is er veel kinetische energie. Als, om de een of andere reden het bed van de pers plotseling blokkeert, komt al deze kinetische energie plotseling vrij, wat tot schade zou kunnen leiden aan de walsen en het aandrijfsysteem. Om dit te voorkomen is de "anti-overbelasting-koppeling" ingebouwd.
Deze koppeling is ingebouwd in het hoofdtandwiel. Als de tandwielkast is weggehaald is de koppeling duidelijk zichtbaar. De koppeling is eigenlijk een gewone instelbare wrijvingskoppeling..
Een vrijwingskoppeling bestaat meestal uit een aantal ringen die d.m.v. veerdruk opelkaar gedrukt worden. Hoe hoger de veerdruk, des te groter het koppel dat kan worden overgebracht. Voor het instellen van de veerdruk gebruikt met de zeskantbouten, die duidelijk op de buitenste ring op de foto te zien zijn..
De drukker zal het koppel dat deze koppeling over moet brengen zeld moeten instellen. Het afdrukken van een grote prent vereist een andere instelling dan het afdrukken van een kleine prent. Het is belangrijk om deze koppeling altijd goed in te stellen. Als de instelling gemaakt is voor het drukken van grote prenten, dient het te worden aangepast bij het drukken van kleinere prenten, om zoveel mogelijk te voorkomen dat er schade ontstaat bij een plotselinge blokkering van het systeem.