Normaal gesproken zal deze pers in de grafische werkplaats worden gemonteerd door medewerkers van Polymetaal.
De machine is te zwaar en complex om het anders te doen. De machine kan ook in een krat, kompleet gemonteerd, aan de klant worden verzonden. De afmeting van de krat zijn als volgt:

Model

Lengte

Breedte

Hoogte

Gewicht

JZM-100

210 cm

160 cm

180 cm

1300 kg

JZM-125

260 cm

185 cm

180 cm

1550 kg

JZM-150

310 cm

210 cm

180 cm

1800 kg

 Het is erg belangrijk om eerst uit te zoeken of en hoe zo'n grote krat het bedoelde gebouw binnen kan. Ook is het belangrijk om (samen met Polymetaal) de transportmethode te kiezen.
Als het onmogelijk is om een dergelijke krat te vervoeren, of in het gebouw te krijgen, zullen een aantal medewerkers van Polymetaal de pers ter plekke samenstellen. We kunnen een gedetailleerde offerte maken betreffende de transportmethode en montagekosten, als U ons laat weten in welke pers U geinteresseerd bent en waar deze moet worden opgebouwd.

Als de pers bij U is afgeleverd in een krat, dient U de krat voorzichtig uitelkaar te halen. Daarna ziet U de pers, bevestigd met schroeven op een pallet. Verwijder de schroeven waarmee de pers op de pallet vast zit. De pers moet nu voorzichtig van de pallet worden afgehaald. De manier waarop dat dient te gebeuren hangt van de plaatselijke situatie af. Het gemakkelijkste is om een 2-tons kettingtakel boven de pers te bevestigen en daarmee de pers op te tillen. Vervolgens kan de pallet weg worden gehaald. Als dat niet kan, is er misschien iemand met een vorkheftruck in de buurt, die even kan helpen.

Als de pers op de grond staat, moet de pers worden gesteld. Daartoe zijn de vier "voeten" van de pers instelbaar gemaakt..
De walsen zijn bedekt met een laag verpakkingspapier met daaronder een laag vet. Verwijder dit, met behulp van een oplosmiddel, en maak de walsen schoon en droog.
Nu is de pers klaar voor gebruik.