Verticale etstank met deksel op de tank

Verticale tank met deksel er naast

Binnenafmetingen van de bak

84 x 51 x 8 cm

Buitenafmetingen, inclusief stalen frame, exclusief demontable voetsteunen

92 x 67 x 16 cm

Maximale inhoud ijzer-chloride

35 liter

Lengte van de demontabele voetsteunen

30 cm

Gewicht van de lege tank (excl. r.v.s. steunen)

15 kg

Afmeting van de vertikale etstank in verpakking

100 x 70 x 20 cm

Gewicht van de etstank inclusief, r.v.s. steunen en verpakking

18 kg

Deze bak is gemaakt van 1 cm dik polyethyleen en wordt ondersteund door een roestvast stalen frame. Twee voetsteunen zijn demontabel aan het frame bevestigd. Het r.v.s. is bestendig tegen ijzerchloride. Het frame en de voetsteunen kunnen zonder speciaal gereedschap in elkaar geschoven worden. Een vertikale tank is een ideaal alternatief voor de horizontale zuurbakken die veel gebruikt worden in grafische werkplaatsen. Vergeleken met een normale zuurbak gebruikt de vertikale etstank 80% minder ruimte. Ook is het oppervlak van de etsvloeistof dat aan de buitenlucht is blootgesteld veel minder, waardoor er veel minder verdamping optreedt.

Het concept is ontwikkeld door de Deense Graficus Henrik Boegh. Het zijn eigenlijk plastic pallets, die in de visverwerkende industrie worden gebruikt. De pallet wordt door de midden gezaagd om twee verticale tanks te krijgen. De tussenruimte tussen de twee wanden, zeker aan de bovenkant is beperkt. Als de tank gevuld wordt met ijzerchloride wordt de ruimte groter. Er is echter voldoende ruimte om etsplaten aan de randen op te hangen.

Transport:
Verpakking; Kartonnen doos 100 x 70 x 20 cm, gewicht 18 kg
Over het algemeen zal deze doos als een pakket over de hele wereld verstuurd kunnen worden door vervoerders als Post.nl of DPD