Harsen en Gommen Verfmolen de Kat, kleine hoeveelheden

!

Acroïdes hars rood 100 gram

020700
enkele dagen
Gewicht: kg

Barnsteen of amber 100 gram

020701
Deze bruine,brosse hars wordt gebruikt voor de productie Barnsteen lak en is vergelijkbaar met colofonium, met lijnzaadolie voor viool vernisproductie. Slechts beperkte hoeveelheden.
enkele dagen
Gewicht: kg

Benzoë siam 100 gram

020702
Benzoë of benzoëhars, ook wel styrax genoemd, is de hars van de een aantal boomsoorten uit het geslacht Styrax (familie Styracaceae). De bekendste soorten benzoë zijn: Benzoë Siam, van Styrax tonkinensis, die vooral voorkomt in Laos, Thailand (=Siam) Benzoëhars is rijk aan de aromatische verbinding benzoëzuur. Het wordt gebruikt in wierook. Het resinoïde van benzoë wordt gebruikt in parfum.
enkele dagen
Gewicht: kg

Chios mastiek 50 gram

020703
enkele dagen
Gewicht: kg

Copal Manilla 100 gram

020705
Kopal, ook wel gespeld als copal of kopaal is een halfgefossiliseerde hars die voorkomt in de meeste tropische landen. Volledig gefossiliseerde en dus zeer oude hars wordt barnsteen genoemd. Kopal wordt vanouds gebruikt bij de bereiding van vernissen en lakken, en bovendien als ingrediënt van wierook.
enkele dagen
Gewicht: kg

Copaἴva balsem 100 gram

020706
Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terechtkomt. Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Buiten bereik van kinderen houden. Alvorens te gebruiken, het etiket lezen. NA INSLIKKEN: onmiddellijk een ANTIGIFCENTRUM/arts raadplegen. GEEN braken opwekken. Achter slot bewaren.
enkele dagen
Gewicht: kg

Drakenbloed 50 gram

020708

Drakenbloed is een diep zwartrode harssoort, die uit verschillende boomsoorten gewonnen kan worden, met name Dracaena, Pterocarpus en Daemonorops.

enkele dagen
Gewicht: kg

Elemi 100 gram

020709
Elemi resin is chiefly used commercially in varnishes and lacquers, and certain printing inks. It is used as a herbal medicine to treat bronchitis, catarrh, extreme coughing, mature skin, scars, stress, and wounds. The constituents include phellandrene, limonene, elemol, elemicin, terpineol, carvone, and terpinolene.
enkele dagen
Gewicht: kg

Korrellak 100 gram

020710
enkele dagen
Gewicht: kg

Lac-dye 50 gram

020711
C.I. Natural Red 25
enkele dagen
Gewicht: kg

Myhrre 100 gram

020712
Mirre (myrrhe) is een gomhars, net als olibanum. Het wordt gewonnen uit verschillende soorten van het plantengeslacht Commiphora, zoals C. momol, C. myrrha en C. abbyssina. De ruwe hars wordt bewerkt door middel van stoomdestillatie: het eindresultaat is een dikke lichtgele olie met een warme, kruidige, zoetige en enigszins rokerige geur. Gestookt brengt mirre een zware geur voort.
enkele dagen
Gewicht: kg

Sandarak 100 gram

020713
Sandarak is een hars, afkomstig uit Marokko, van een boom uit de Cipressenfamilie (Tetraclinis articulata).
enkele dagen
Gewicht: kg

Tragantgom 100 gram

020716
 Het wordt gebruikt als vulstof, verdikkingsmiddel, geleermiddel of stabilisator
enkele dagen
Gewicht: kg