Puretch fotopolymeerfilms

Puretch kan alleen worden gebruikt als etsgrond, omdat de film heel dun is, veel dunner dan ImagOn, DK-film of Z*Acryl. De film wordt gebruikt als een lichtgevoelige "afdeklak". Met behulp van een afbeelding op een transparant wordt de film (op een koperplaat) belicht met UV-licht. De belichte en uitgeharde Puretch blijft op de plaat tijdens het uitwassen met soda. Vervolgens wordt de plaat geëtst in ijzerchloride en "nromaal"ingeïnkt en afgedrukt. Met Puretch kunnen daarom zieer fijne details worden weergegeven. Deze film kan niet worden gebruikt voor "Intaglio Type Non-etch" , omdat deze film niet voldoende inkt kan vasthouden om een goed diep zwart te drukken.

Klik op de volgende links voor meer informatie over Puretch:

 1. Introductie van Puretch
  Deze film kan worden gebruikt als etsgrond; dé methode om fotografische elementen te combineren met meer traditionele grafiek.
 2. Voorbeelden van de fijnste details mogelijk met Puretch
  Vanwege de geringe laagdikte (12 micron) zijn zeer fijne details mogelijk.
 3. Aanwijzingen voor gebruik
  Hoe de koperplaat te lamineren (=film opbrengen), hoe te belichten en te ontwikkelen.
 4. Puretch en grijswaarden
  Wat theorie over computers, software en printers in combinatie met Puretch
 5. De "21 Step Stouffer Guide"
  De methode om grijstonen te bepalen en te vergelijken
 6. Belichting d.m.v. zonlicht
  Belichten zonder belichtingskast en vacuumframe
 7. Oplossen van problemen met Puretch
  Hoe problemen op te lossen
 8. Veiligheidsblad
Puretch processing guide written by Jennifer Page, Cape Fear Press. All rights reserved ©2001-2015. Translation: Hugo Bos

!

Puretch fotopolymeerfilm 61cm x 3 mtr

Puretch
Enkele dagen. Indien niet op voorraad, is een levertijd van meerdere weken mogelijk
022532
Gewicht: kg

Puretch is speciaal, omdat het dunner is dan Imagon or DK-films. Dat maakt het bij uitstek geschikt om als lichtgevoelige etsgrond te dienen.

Waarschuwing: Langdurige blootstelling aan temperaturen hoger dan 23°C kan schade veroorzaken. De film is opgebouwd uit 3 lagen; 2 transparante plastic lagen en daartussen de fotopolymeer als een gel. Als deze gel plaatselijk smelt, waardoor de 2 plastic lagen elkaar raken, is de film op deze plaats onbruikbaar. Het verzenden van de film bij hogere temperaturen geschiedt op eigen risico.

Vanwege de kwetsbaarheid van dit produkt, wordt dit verkocht zonder enige garantie. Een retourzending wordt daarom niet door ons geaccepteerd.