Etsnaalden - Lithonaalden Friedrich Dick.

Dit gereedschap wordt meestal gebruikt voor het tekenen van een afbeelding in de etsgrond. Etsnaalden en lithonaalden zijn niet bedoeld als "droge naald" , daar zijn ze mechanisch niet sterk genoeg voor. In de lithografie kunnen deze naalden gebruikt worden voor het maken van handmatige correcties op de lithosteen.

!

Set "sproeier-ruimers" als set etsnaalden, Dick #1121

Friedrich Dick
Voorraad, enkele dagen
023000
Gewicht: kg


klik hier voor een grotere afbeelding.

Dit is een speciale set gereedschap. Dit gereedschap wordt gebruikt om "nozzles" (=kleine openingen waar vloeistof door stroomt) schoon te maken. In het Duits heet dit "Düsen-Reibahlen-Satz" of in het Engels "Set of nozzle broaches".
In de grafiek kan deze set worden gebruikt als etsnaalden of lithonaalden. Het zijn heel fijne naalden, niet rond, maar vijf-kantig. Deze vlakke kanten komen van pas in de eigenlijke toepassing voor het schoonmaken van kleine openingen.
De set bestaat uit twaalf naalden, oplopend in diameter van 0,5 - 2,0 mm. In de metalen houder kunnen de naalden worden ingeklemd. Let wel, deze houder is alleen geschikt voor naalden van 0-1 mm. Andere houders op aanvraag .De naalden en de houder worden geleverd in een kunststof doosje.

Dick houder voor etsnaalden dubbel 0 - 3,2 mm

Friedrich Dick
Beschikbaar vanaf augustus 2017
023248
Gewicht: kg


klik hier voor een grotere afbeelding.

Met dit gereedschap kunnen etsnaalden worden vastgeklemd.
De ene kant 0 - 1 mm en aan de andere kant 1 - 3,2 mm.

Lithonaalden Friedrich Dick.

In de lithografie worden deze naalden gebruikt worden voor het maken van handmatige correcties op de lithosteen.