True Grain

True Grain is een polyester tekenmateriaal voor kunstenaars en grafici.. Klik op "meer informatie" voor een gedetailleerde beschrijving van dit materiaal. (PDF-bestand)

!

True Grain Polyester vel, 80 x 122 cm dikte 0,15 mm. Koker met 5 vel

Enkele dagen. Indien niet op voorraad, is een levertijd van meerdere weken mogelijk
021651
Gewicht: kg

True Grain is een polyester tekenmateriaal voor kunstenaars en grafici..

Grafiek maken met toonwaardes maar zonder fotografie.

True-Grain is een hoogwaardige polyester tekenfilm die toonwaardes vasthoudt. Het is een technologische doorbraak bij het maken van met de hand getekende grafiek, vanwege het unieke korrelige oppervlak en de hoge transparantie. Hierdoor hierdoor kunnen zeer subtiele gewassen tekeningen gemaakt worden of lijntekekeningen zonder een tussenliggende stap als fotografie of laser-scanning. Door direct op de True-Grain te tekenen kunnen veel tekenmaterialen zorgvuldig gereproduceerd worden door lithografie met lichtgevoelige platen of door etsen. De meeste tekenfilms hebben geen korrelig oppervlak en half-doorzichtig. Ze kunnen alleen maar duidelijke markeringen reproduceren die getekend zijn met ondoorzichtig fotografisch tekenmateriaal. Vanwege het unieke korrelige oppervlak kan True-Grain de toon vasthouden. Als de gewassen tekekning langzaam droogt zullen de kleine deeltjes pigment zich hechten in de verdiepingen tussen de korrels van de film. Zo worden de grijstonen gemaakt die vervolgens overgezet worden op lichtgevoelige films of platen. Ook heeft de oppervlaktestructuur een invloed op markeringen die gemaakt zijn met potlood, houtskool en krijt. Vanwege de structuur van True-Grain delivers zijn er minder tekenmaterialen met verschillende toonwaardes nodig.

Hoge transparantie van de film

Voor een succesvolle overdracht van subtiele toonwaarden moet de tekenfilm zo transpant mogelijk zijn. Daardoor worden alle toonwaardes goed weergegeven en is de belichtingstijd veel korter.

more information" for a PDF description of this material.