Gebruiksaanwijzing voor ImagOn Ultra fotopolymeer films

19. Het maken van een vier kleuren dia positief voor Intaglio-Type.
 1. Importeer op uw computer een afbeelding in Photoshop
 2. Stel de "Mode" in op CMYK (Cyaan, Magenta, Geel)
 3. Kontroleer of de afbeelding in z'n geheel in het bestand zit, zodat de weergegeven afmetingen van de afbeelding kloppen.
 4. Selecteer de "Channels Palette".
 5. Selecteer de Cyaan, Magenta en Geel "channels" en de "Gauss vervaging" op 2 pixels, voeg 2 pixels "geluid" toe. Stel de curve in ergens tussen de 10 en 90, afhankelijk van de toonwaarde van de oorspronkelijke afbeelding. (Des te donkerder het origineel, des te hoger de getalswaarde)
 6. Ga naar het Zwarte "Channel" en stel de curve ook in tussen de 10 en 90. (Des te donkerder het origineel, des te hoger de getalswaarde)
 7. Snij de transparante film voor de Inktjet af op 2,5 cm groter dan de afbeelding.
 8. Druk elk "Channel" individueel af op de transparant InktJet film op de Epson 3000.
 9. Gebruik alleen de instelling voor zwarte inkt. Stel de Epson printer in op de hoogste resolutie van 1440 dpi en stel ook de registratie markeringen in (in register drukken!). NB De beste transparante Inktjet film voor dit doel wordt gemaakt door Azon Color; 4ml heldere film, Nummer 787N of 788.
 10. Nadat alle dia positieven zijn gemaakt, moeten er evenveel koperplaten geknipt worden, die allemaal dezelfde maat hebben.
 11. Breng de ImagOn op de plaat aan, zoals beschreven in de samenvatting voor Intaglio Type.
 12. Belicht elke plaat met een van de vier dia-positieven. Let er goed op, i.v.m. het register, dat elk transparant op exact dezelfde plaats op de ImagOn plaat komt. (let op de markeringen).
 13. Ontwikkel de platen op de normale manier.
 14. Druk de platen af, de één over de andere, waarbij gebruik wordt gemaakt van een registratie-systeem dat garandeert dat alle kleuren in register worden gedrukt.
 15. De platen worden in een bepaalde volgorde gedrukt... Geel, Cyaan, Magente en als laatste Zwart. Om de beste kleuren te krijgen, moeten de kleuren als volgt gemengd worden:

20. Het maken van de inkt voor een vierkleuren 4 Color Intaglio-Type

Mengen

 1. Een eenheid Graphic Chemical Process Yellow, 1 eenheid Diarylide yellow, 2 eenheden Gamblin "extender" (toevoeging aan inkt) plus 3 eenheden Setswell
 2. Een eenheid Graphic Chemical Process Blue, 1 eenheid Ultramarine Blue, 2 eenheden Gamblin "extender" plus 3 eenheden Setswell
 3. Een eenheid Graphic Chemical Process Magenta, 2 eenheden Gamblin "extender" plus 3 eenheden Setswell
 4. Een eenheid Graphic Chemical Black, 2 eenheden Gamblin "extender" plus 3 eenheden Setswell compound.

Het is het beste om het papier in beide richtingen door de pers te halen alvorens het papier te bedrukken. Doe dit (als het formaat het toelaat) onder dezelfde druk als die tijdens het afdrukken gebruikt wordt