Papiermonsters van Somerset

"SOMERSET", Papierfabriek ST. CUTHBERTS MILL

Papierfabriek St. Cuthberts is de enig overgebleven commerciële papierfabriek in de buurt van Wells, Somerset, in Engeland. De eerste papierfabriek op die plek draaide op waterkracht en op deze plek gebouwd vanwege het schone water van de rivier Axe. Het met de hand scheppen veranderde in de loop der tijd, en via vele eigenaren, naar een rondzeefmachine.

De verschil tussen de diverse Somerset papieren ligt in de oppervlaktestructuur, niet in de samenstelling van het papier. De samenstelling van alle Somersetpapieren is altijd dezelfde. Uiteraard kan de papierkleur verschillend zijn. Het oppervlak van het papier is verschillend, afhankelijk van het gebruikte vilt tijdens de productie. Onderstaand ziet u de vier oppervlaktestructuren van Somerset. Louter om de onderlinge structuur te vergelijken.

Somerset Book

geen duidelijke oppervlaktestructuur

Somerset Satin

Somerset Velvet

Somerset Textured

Somerset TexturedHieronder zijn de kleuren te zien, van "stralend wit", wit, gebroken wit, "buff", antique, krantenpapier grijs naar zwart. De Somerset papieren zijn altijd combinaties van kleur, oppervlaktestructuur, gewicht en formaat.

!

St. Cuthberts Mill, Somerset, Book White, 115 gram, 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027137
Gewicht: kg
Somerset book white 115 gram

Dit papier is van 100% katoen gemaakt en wordt veel gebruikt voor boeken in kleine oplages. Het papier is stabiel, gemaakt op een rondzeefmachine, het is sterk en zodanig gelijmd dat het zowel voor koud zetsel als heet zetsel gebruikt kan worden.

St. Cuthberts, Somerset, Satin White, satijn wit, 250 gram, 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027107
Gewicht: kg
Somerset satin white 250 gram

satinwhite = zijde-achtige structuur en 250 gr., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Velvet Radiant White (fluweel stralend wit), 250 gram 18 x 23 cm papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027167
Gewicht: kg
Somerset velvet radiant white 250 gram

Velvet radiant white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. 250 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. Het papier is helder wit. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill, Somerset Velvet White (fluweel wit), 100% katoen, 250 gram 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027185
Gewicht: kg

Velvet white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. 250 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Velvet black (fluweel zwart) , 280 gram, 18 x 23 cm, 100% katoen, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027162
Somerset velver black 280 gram

Velvet = fluweel. Het oppervlak heeft iets meer structuur dan satin. 280 gr., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Velvet Buff, fluweel vaalgeel, 250 gram, 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027126
Gewicht: kg
Somerset velvet buff 250 gram

Velvet buff; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. 250 gram., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Velvet Antique (fluweel antiek), 250 gram 18 x 23 cm, 100% katoen, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027154
Gewicht: kg
Somerset velvet antique, 250 gram

Velvet = fluweel. Het oppervlak heeft iets meer structuur dan satin. Antique refereert aan de kleur; iets creme met een tikkeltje grijs. 250 gr., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill , Somerset, Velvet Newsprint Grey, fluweel grijze courantdruk, 250 gram. 18 x 23 cm, 100% katoen, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027150
Gewicht: kg
Somerset velvet newsprint grey, 250 gram

Velvet = fluweel. Het oppervlak heeft iets meer structuur dan satin. Newsprint Grey refereert aan de kleur; iets grijs met een tikkeltje creme. 250 gram., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Textured, Cream, crème met structuur, 250 gram. 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027173
Gewicht: kg
Somerset textured cream 250 gram

Textured cream (creme); nog meer oppervlaktestructuur dan velvet. 250 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Satin White, satijn wit, 300 gram, 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Voorraadartikel, enkele dagen
027112
Gewicht: kg
Somerset satin white 300 gram

satinwhite = zijde-achtige structuur en 300 gram., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Satin Soft White (satijn zacht wit), 300 gram, 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027179
Gewicht: kg
Somerset satin soft white 300 gram

satinwhite = zijde-achtige structuur en 300 gr., daarom geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken. Soft white = een soort gebroken wit, tussen "white" en "buff"

St, Cuthberts Mill, Somerset, Velvet Radiant White (fluweel stralend wit), 330 gram 18 x 23 cm, 100% katoen, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027182
Gewicht: kg
Somerset velvet radiant white 330 gram

Velvet radiant white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. 330 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. Het papier is helder wit. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken. Het papier heeft een zeer lange levensduur.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Velvet White, fluweel wit, 100% katoen, 300 gram. 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027142
Gewicht: kg
Somerset velvet white 300 gram

Velvet white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. 300 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.

St. Cuthberts Mill, Somerset, Velvet Soft White (fluweel zacht wit), 300 gram, 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027170
Gewicht: kg
Somerset velvet soft white 300 gram

Velvet soft white; meer oppervlaktestructuur dan satin-white. soft white = gebroken wit. 300 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen.

St. Cuthberts Mill, Somerset,Textured White, ruw wit, 300 gram, 18 x 23 cm, papiermonster

St. Cuthberts Mill
Enkele dagen
027158
Gewicht: kg
Somerset textured white 300 gram

Textured white; nog meer oppervlaktestructuur dan velvet-white. 300 gr., geschikt voor diepdruk, blinddruk, hoogdruk, typografie, lithografie en zeefdruk. 100% katoen. Het oppervlak heeft een zachte structuur. Het papier is sterk en stabiel genoeg om uitstekende drukresultaten te behalen. Het blijft vlak na het drukken.